Dostupni linkovi

Direktor EPBiH: Tramvaji i trolejbusi u Sarajevu neće proraditi do sutra


Tramvaji i trolejbusi u Sarajevu neće proraditi do sutra, jer GRAS-u neće biti uključena struja, saopštio je direktor Elektroprivrede BiH Elvedin Grabovica.

Direktor Elektroprivrede i direktor GRAS-a Omer Hadžiomerović razgovarali su u ponedeljak o novonastaloj situaciji i dogovoreno je da GRAS mora uplatiti bar tekuću fakturu u iznosu od 160.000 KM, što je uslov za uključenje električne energije i za ponovno uspostavljanje tramvajskog i trolejbuskog saobraćaja, navodi klix.ba.

"Izvršena je obustava isporuke električne energije preduzeću GRAS zbog neprihvatanja sporazuma o izmirenju dugovanja koji smo im ponudili prošlog meseca i naravno zbog neizmirivanja tekućih obaveza koje su dospele za ovaj mjesec. U avgustu smo upozorili na ozbiljnost situacije i kantonalna vlada, resorni mirinstar i uprava GRAS-a su kazali da će prihvatiti sporazum prema kojem bi redovno otplaćivali tekuću ratu i jednu ratu prethodnog duga, kako bi ukupan dug sanirali do kraja iduće godine. Nakon uplate sredstava koja je doznačila Vlada GRAS-u, oni su prošli mesec uplatili 500.000 KM i ovaj mesec se oglušili na plaćanje tekuće rate. Menadžment GRAS-a jednostavno nije imao novac da izmiri tekuće obaveze koje iznose oko 160.000 KM na mesečnoj osnovi", kazao je Grabovica.
XS
SM
MD
LG