Dostupni linkovi

Rijeka: U navijačkim neredima povrijeđeno 13 osoba, među kojim i dijete


Devet navijača, trojica policajaca i jedno dijete povrijeđeni su u Rijeci u neredima prije, tokom i nakon utakmice između fudbalskih klubova "Rijeka“ i "Hajduk", saopšteno je iz Primorsko-goranske policije.

Iz policije navode da je dijete lakše povrijeđeno od bačenog pirotehničkog sredstva, dok je od trojice policajaca jedan teže povrijeđen.

Prema podacima policije, utakmicu na Kantridi pratilo je 10.000 gledalaca, prenose hrvatski mediji.

Prilikom uspostavljanja javnog reda i mira na stadionu, policija je upotrijebila sredstva prisile prema više lice, dok je prije početka utakmice preventivno privedeno 26 osoba.

U neredima prije, za vrijeme i nakon utakmice, oštećena su i tri autobusa, te dva vozila splitskih registracija.

Prekršajne prijave zbog narušavanja javnog reda i mira podnesene protiv 23 lica, dok su tri lica sa područja Splitsko-dalmatinske županije prijavljena zbog zloupotrebe droga.

Hrvatski ministar nauke, obrazovanja i sporta Željko Jovanović objavio je rat huliganima, kojima je poručio da im je mjesto u zatvoru, a ne na stadionu.

On je rekao da je potrebna najstroža primjena svih propisa i zakona radi sprečavanja nasilja i najoštrije kažnjavanje počinilaca, ali i organizatora koji ne obave svoj dio posla.
XS
SM
MD
LG