Dostupni linkovi

Maduro nije u UN zbog pretnji


Predsednik Venecuele Nikolas Maduro kaže da ne prisustvuje redovnom godišnjem zasedanju Generalne skupštine UN da bi zaštitio svoj život zbog upućenih pretnji.

Maduro rekao je da je u Vankuveru, u Kanadi, po povratku iz posete Kini, dobio obaveštajne podatke o "dve, veoma, ozbiljne provokacije", što je navelo da otkaže planirano putovanje u Njujork.

"Kada sam sleteo u Vankuver, procenio sa obaveštaje podatke koje smo dobili iz nekoliko izvora. Odlučio sam tada da nastavim (put) nazad u Karakas i otkažem put u Njujork kako bi ostvario ključni cilj - očuvanje sopstvenog fizičkog integriteta, štiteći svoj život", rekao je Maduro lokalnim medijima, prenele je agencija AFP.

Prema njegovim rečima jedan od navodnih provokacija "bila je planirana protiv njegovog fizičkog integriteta" i druga se odnosila na moguće "nasilje u Njujorku".Maduro je dodao da su Sjedinjene Američke Države "znale za te provokacije" i da je američki predsednik Barak Obama planirao da "dozvoli da se dogode ispod njegovog nosa".

Zato, kako navodi venecuelanski predsednik, umesto njega zasedanju se prisustvovao njegov ministar spoljnih poslova Elias Huau.
XS
SM
MD
LG