Dostupni linkovi

Čilič: Nisam izmislio povredu u VimbldonuHrvatski teniser Marin Čilić, koga je Međunarodna teniska federacija (ITF) prošle sedmice suspendovala na 9 meseci zbog kršenja Teniskog antidopinškog programa, negirao je da je učinio išta pogrešno

"Želim da naglasim da sam u Vimblodnu imao ozleđeno koleno. Došao sam ozleđen na turnir, a stanje se pogoršalo tokom prvog meča. Turnirski lekari su mi pregledali koleno i medicinska dokumentacija koja mi je predana pokazuje da je već tada moje koleno bilo u lošem stanju i da bih nastavkom igranja rizikovao ozbiljniju ozledu", dodaje Čilić koji je predao meč u drugom kolu.

Čiliću su poništeni svi rezultati, odnosno oduzeti svi bodovi i sve nagrade koje je osvojio počevši od turnira u Minhenu na kome je dao uzorak urina u kojem je pronađen nikethamid, što je zabranjena supstanca na spisku Svetske antidopinške agencije (WADA).

Nezavisni sud Teniskog antidopinškog programa utvrdio je da je Čilić zabranjenu supstancu uzeo nenamerno, u tableti glukoze koju je kupio u apoteci.
XS
SM
MD
LG