Dostupni linkovi

Demanti da se Putin ponovo venčao



Portparol Vladimira Putina demantovao je glasine da se ruski predsednik tajno venčao proteklog vikenda i rekao da on nema vremena za privatan život.

Vest je proširio advokat i bloger Kaloj Ahilgov koji je napisao da je čuo da se Putin u subotu venčao s bivšom gimnastičarkom i olimpijskom šampionkom Alinom Kabajevom, na verskoj ceremoniji u manastiru Iverski na Valdajskom jezeru, oko 400 kilometara severno odMoskve.

Kasnije je napisao da ne veruje u istinitost toga, ali i da su mu lokalni stanovnici saopstili da su manastir u Valdaju okružili pripadnici bezbednosna služba Kremlja.

Putinov portparol Dmitrij Peskov rekao je u intervjuu za moskovski dnevnik Izvestija da ne može da kaže zašto je manastir bio blokiran, ali da su navodi o venčanju čista izmišljotina i dodao da su već više puta demantovani, mada je to izgleda uzaludno.

Ruski predsednik Vladimir Putin i njegova supruga Ljudmila, koji nisu viđeni zajedno više godina, objavili su početkom juna u televizijskom intervjuu da se razvode.

Upitan da li će predsednik otkriti detalje svog privatnog života kao što je to uradio za svoj razvod, Peskov je odgovorio da Putin nema obavezu da obaveštava bilo koga o svom privatnom životu.

U aprilu 2008. list Moskovski korespondent bio je zatvoren nekoliko dana pošto je pisao o mogućnosti da se Putin oženi sa Alinom Kabajevom, koja je dvostruko mlađa od njega.

Putin je tada odbacio te glasine i upozorio one koji "guraju slinavi nos" u privatni život drugih.
XS
SM
MD
LG