Dostupni linkovi

Uhapšen šef carinske ispostave u Tuzli


Šef carinske ispostave Uprave za indirektno oporezivanje Regionalnog centra u Tuzli Nermin Klopić uhapšen je jutros u velikoj akciji Tužilaštva BiH i SIPA-e.

Mediji u BiH prenose da je Klopić osumnjičen za organizovani kriminal u vezi sa zloupotrebom polažaja.

Pripadnici SIPA-e provode akciju na još osam lokacija na području Tuzle, Brčkog, Bijeljine i Zvornika, a u toku je privođenje carinika Uprave za indirektno oporezivanje.

"Ove aktivnosti predstavljaju nastavak operativne akcije kodnog naziva 'Master', koja je realizovana 26. augusta ove godine , kada je na području BiH slobode lišeno devet lica zbog postojanja osnova sumnje da su kao članovi organizovane kriminalne grupe izvršili krivično djelo organizovani kriminal , a u vezi sa krivičnim djelom porezna utaja ili prevara, krivičnim djelom carinska prevara i krivičnim djelom iz člana pranje novca", saopćeno je iz SIPA-e.

Iz Tužilaštva BiH je potvrđeno da su slobode lišeni čelni dužnosnici carinskih ispostava u Tuzli i Bijeljini.

"Prema prikupljenim dokazima, pripadnici ove organizirane kriminalne grupe, u periodu od najmanje dvije godine, prouzrokovali su višemilionsku štetu Bosni i Hercegovini i njenim građanima. U istrazi su učestvovali Tužilaštvo BiH, SIPA i UIO BiH", saopćeno je iz Tužilaštva BiH.
XS
SM
MD
LG