Dostupni linkovi

Jahjaga: Različitost treba da nas ujedini


Predsednica Kosova Atifete Jahjaga poručila je u ponedeljak da mladi iz podeljenih gradova - učesnici Foruma koji je otvorila u Mitrovici, šalju jasnu poruku da različitosti obogaćuju svako društvo i svaku zemlju.

Jahjaga je izrazila zadovoljštvo što je Mitrovica mesto iz koga danas mladi iz Belfasta, Londonderija, Tripolija, Kirkuka, Nikozije, Jerusalima, Mostara i sa Kosova u svet šalju poruku o značaju razumevanja i miroljubivog zajedničkog života i da je različitost vrednost koja sve treba da ujedini i koja obogaćuje svako društvo i svaku zemlju.

"Mitrovica, koja je na nesreću podeljena po sredini, zajedno šalje poruka da može biti tolerancije", kazala je Jahjaga i podsetila da je vizija Kosova jasna.

"Posvećeni smo da krenemo u pravcu budućnosti, da zbog ružnih iskustava iz prošlosti ne dozvolimo da se išta ikada ponovi. Posvećeni smo tome da Kosovo učinimo zemljom svih njenih građana bez razlike, da više cenimo sve nacionalnost i kulture kao društvene vrednosti naše države koje ponosno međusobno delimo", rekla je Jahjaga, prenosi Beta.
XS
SM
MD
LG