Dostupni linkovi

Sarajevo: Troje teško povrijeđeno u eksploziji, sumnja se na plin


FOTO: Feđa Krvavac, klix.ba
Tri osobe zadobile su teške i po život opasne povrede u eksploziji plina u sarajevskom naselju Velešići, u ulici Hasana Bibera, na kojem se nalazi vila Selin, javlja dopisnica RSE iz Sarajeva.

"Muškarac B.D. (1969.) i dvije ženske osobe, J.D. (1937.) i A.D. (1986.), primljeni su na Kliniku urgentne medicine oko 17.00 sati. Radi se o životno ugroženim pacijentima koji će nakon detaljne dijagnostike biti smješteni na Kliniku za rekonstruktivnu plastičnu hirurgiju", kaže glasnogovornica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, Selma Mulić.

S porodicom je dovezena i četverogodišnja djevojčica koja je otpuštena s klinike nakon što je pregledom utvrđeno da nije povrijeđena.

"Kada je riječ o opekotinama, o zdravstvenom stanju pacijenata može se tačnije govoriti tek nakon 24 do 48 sati", objasnila je Mulić.

Sarajevska policija je oko 16.30 sati dobila dojavu o eksploziji.

"Još ne znamo o kakvoj je eksploziji riječ, da li se radi o plinu ili nekoj napravi", objašnjava dežurni operativni u MUP-u Kantona Sarajevo.

Na mjestu nesreće nalaze se pripadnici MUP-a KS, Profesionalne vatrogasne jedinice, kantonalni tužilac i uposlenici Sarajevogasa.

Prema nezvaničnim podacima, ali i pisanju bh. medija eksplozija se desila u Vili Selin, čiji je vlasnik Benan Dorić, jedan od organizatora kriminalne grupe Darka Eleza, koji je hapšen u okviru akcije Lutka. Dorić je nedavno pušten iz pritvora i nalazi se pod mjerama zabrane.
XS
SM
MD
LG