Dostupni linkovi

Gudeljević: MUP Srbije ne učestvuje u istrazi ubistva carinika


Irina Gudeljevic

Pripadnici MUP-a Srbije ne učestvuju u istrazi ubistva Euleksovog carinika, na tom zadatku rade samo predstavnici Kosovske i Euleks policije, izjavila je portparol te misije Irina Gudeljević, demantujući pisanje prištinskih medija da je na sever u cilju pomoći Euleksu stiglo 150 pripadnika MUP-a.

"Euleks nema informaciu da je na severu Kosova stiglo 150 pripadnika MUP-a Srbije", izjavila je Gudeljević za agenciju Beta i dodala da Euleks ceni ponudu Beograda da pomogne u istazi ubistva pripadnika te misije, te da neće oklevati da je zatraži ukoliko se ukaže potreba.

"Istraga o ubistvu pripadnika misije je u toku, u isključivoj nadležnosti Kancelarije Specijalnog tužilastva Kosova. Mešoviti tim sastavljen od Euleksovih i KP policajaca radi na istrazi. Većina pripadnika Kosovske policije na severu Kosova su kosovski Srbi, koji rade za Kosovsku policiju. Niko drugi ne radi na ovom slucaju", kazla je Gudeljević.

Gudeljević je rekla da je potpuno normalno za policijske službe iz "susednih jurisdikcija da sarađuju u borbi protiv kriminala".

Prištinski list Koha ditore navodi u današnjem broju da je oko 150 pripadnika MUP Srbije došlo na sever Kosova kako bi pomogli u istrazi ubistva carinika Euleksa.

Očekuje se da oni ostanu na Kosovu do okončanja lokalnih izbora, kako bi držali pod kontrolom bezbednosnu situaciju na severu, piše dnevnik.
XS
SM
MD
LG