Dostupni linkovi

Devet godina zatvora za člana "Pink Pantera" iz CG


Član bande Pink Panter, poreklom iz Crne Gore, osuđen je pred sudom u Švajcarskoj na devet godina zatvora, zbog milionske pljačke nakita u Lucernu i Ženevi.

Kako se navodi, na zatvorsku kaznu zbog više pljački osudjen je 39-godišnji crnogorski državljanin iz Podgorice.

Tokom izricanja presude u Ženevi, zgradu suda je obezbedjivao veliki broj policije, a sve vreme je i helikopter nadletao iznad tog dela grada.

U presudi se navodi da je dokazano da je Crnogorac imao ulogu u spektakularnoj pljački ženevske draguljarnice "Ri de Ron" kada je 17. avgusta 2009. ukraden nakit vredan 2,6 miliona švajcarskih franaka.

Član ozloglašene “Pink Panter” bande je tokom istrage, a kasnije i tokom sudjenja priznao da je učestvovao u pljački, pojašnjavajući da je imao još tri saučesnika.

On je, kako prenose mediji, pojasnio svoju ulogu u pljačkama, ali nije želio da otkrije identitet saučesnika, čija imena tamošnja policija još nije otkrila. Kriminalna grupa Pink Panter ima oko 220 članova iz zemalja na području bivše Jugoslavije, a poznata je po gotovo filmskim pljačkama luksuznog nakita po celom svetu.

U poslednjh deset godina ta ozloglašena kriminalna grupa pljačkala je uglavnom u Tokiju, Parizu, Sen Tropeu, kao i u Nemačkoj, Švajcarskoj i Austriji.
XS
SM
MD
LG