Dostupni linkovi

Ministarstvo energetike: Čitav sistem EPS-a je problem


Ministarstvo energetike saopštilo je povodom novih problema sa računima za struju da propusti nisu pitanje rada pojedinih distrubucija već čitavog sistema EPS-a

Iz tog ministarstva navode da su blagovremeno ukazali Elektroprivredi Srbije (EPS) na propuste registrovane na početku rada snabdevača "EPS snabdevanje”.

"Ministarstvo je još 24. avgusta reagovalo na brojne propuste koji su pratili reorganizaciju EPS-a, zahtevajući od tog preduzeća da u najkraćem roku reši problem sa redovima na šalterima, omogući da se preplaćeni novac koristi za plaćanje računa u narednom mesecu bez dolaska u distrubicije, kao i plaćanje putem trajnog naloga i platnih kartica”, navelo je to ministarstvo.

Saopštenje je usledilo nakon kritike zaštitnika građana Saše Jankovića koji je ocenio da je "EPS snabdevanje” prekršio prava građana time što u računima za struju nije dao obaveštenje o eventualnoj visini preplaćenog iznosa niti napomenu da će naredni računi biti umanjeni za tu sumu.

Janković je rekao da su građani nepotrebno gubili vreme na šalterima za reklamaciju i da su na taj način šikanirani i zatražio od Ministarstva energetike i Vlade Srbije da kazne odgovorne za šikaniranje građana.
XS
SM
MD
LG