Dostupni linkovi

Šarović: Nije lako izbaciti SDS iz Saveta ministara


Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine Mirko Šarović u razgovoru za "Oslobođenje" govorio je o SNSD-ovoj inicijativi za njegovu smenu kao i ostalih članova SDS-a u Savetu ministara BiH, a koja je dostavljena predsedavajućem Vjekoslavu Bevandi.

"Svaka stranka za sebe će u nekom narednom periodu doneti odluke ravnajući se prema toj inicijativi SNSD-a u kojoj su navedeni i razlozi za smenu, a vidjeli smo da su to proširili i na ostale kadrove SDS-a u Savetu ministara i parlamenta", istakao je Šarović.

Na upit kako će reagovati predsedavajući Bevanda, Šarović je kazao da se Bevanda nalazi u delikatnoj situaciji.

"On ima mesec dana da donese odluku. I sam se SNSD uhvatio vrlo složenog posla, možda su na početku mislili da će to da ide tek tako, da će moći bez po muke da izbace SDS iz ove priče. No, na kraju su videli da to nije baš tako", naglasio je Šarović i dodao da neće niko prihvatiti njihovu inicijativu zato što voli SNSD ili iz nekog sličnog razloga.

Precizirao je da svako pravi vlastite procene, pa i ostali članovi šestorke, posebno stranke iz Federacije. Zbog toga, mišljenja je, da je ovaj potez SNSD-a vrlo upitan i vrlo rizičan, prenosi Fena.
XS
SM
MD
LG