Dostupni linkovi

Počeo treći Beogradski bezbednosni forum


U Beogradu je u četvrtak počeo treći Beogradski bezbednosni forum na kojem će predstavnici državnog vrha Srbije i strani zvaničnici, predstavnici nevladinih organizacija i nezavisni eksperti razmotriti aktuelna pitanja regionalne i međunarodne bezbednosti, spoljne politike i privrede.

Konferencija, koju organizuju Evropski pokret u Srbiji, Beogradski fond za političku izuzetnost i Beogradski centar za bezbednosnu politiku, počela je akademskim skupom na temu transformacije države i profesija u međunarodnoj bezbednosti, a govoriće se i o regionalnoj saradnji, odgovoru države i društva na ekonomsku krizu.

Forum se ove godine održava pod nazivom "Da li je država u procesu (de)konstrukcije? Rizici i odgovori sa Balkana i šire" i trajaće tri dana.

Među učesnicima će biti, prema najavama organizatora, pored visokih srpskih zvaničinika, i šef slovačke diplomatije Miroslav Lajčak, ambasadori SAD i Švajcarske u Beogradu Majkl Kirbi i Žan Danijel Ruh, bivši šef italijanske diplomatije Franko Fratini, generalni sekretar Saveta za regionalnu saradnju Goran Svilanović i mnogi drugi, prenosi Tanjug.
XS
SM
MD
LG