Dostupni linkovi

Austrijski krivolovac ubojica počinio samoubojstvo


Austrijski krivolovac Alois Huber, koji je u noći s ponedjeljka na utorak ubio trojicu policajaca i jednog zaštitara, počinio je samoubojstvo izgorjevši u požaru u svojoj kući u kojoj je bio zabarikadiran. Objavila je to policija nakon što je pretražila kuću.

Intervencija elitne policijske postrojbe Cobra počela je oko 18.20 i trajala gotovo pet sati. Austrijski su policajci na koncu u kući u mjestu Grosspriel, 90 kilometara zapadno od Beča, pronašli pougljenjeno tijelo za koje smatraju da je krivolovčevo.

Policajci su željeli otvoriti vrata jedne skrivene prostorije, ali ih je spriječila vatra iznutra, objasnio je glasnogovornik policije Donje Austrije Roland Scherscher. Kad je požar ugašen, pronađeno je pougljenjeno muško tijelo, dodao je.

U napadu na imanje Aloisa Hubera (55), vlasnika male prijevozničke tvrtke, sudjelovalo je gotovo 200 policajaca i 135 pripadnika Cobri. Redarstvenicima su pomoć pružala i tri oklopna vozila i helikopteri austrijske vojske.

U pokušaju uhićenja dugogodišnjeg krivolovca Hubera, u noći na utorak u oružanom okršaju s njim poginula su dva policajca i zaštitar, a treći policajac, kojega je Huber uzeo za taoca, pronađen je ujutro mrtav u svojem policijskom vozilu.
XS
SM
MD
LG