Dostupni linkovi

Kosovo: Verifikovane svi subjekti za lokalne izbore 3. novembra


Verifikovani su svi politički subjekti koji su se registrovali kod Centralne izborne komisije (CIK) za lokalne izbore na Kosovu koji se održavaju 3. novembra, uključujući i incijative Srba sa severa, saopštio je u utorak CIK.

"Centralna izborna komisija je na današnjoj sednici zaokružila proces potvrđivanja političkih subjekata. Potvrđena su 103 politička subjekta od 105, koliko ih se prijavilo, a dva su povukla svoje aplikacije", izjavio je za RSE Bajram Ljatifi iz CIK-a.

Među subjektima koji su potvrđeni na današnjoj sednici CIK-a su i dva politička subjekta čiji su nazivi sadržavali ime države Srbija koji su ranije na osnovu naloga Kancelarije za registraciju političkih partija promenili svoje nazive, dodao je Ljatifi.

"Jedan se subjekat zove 'Građanska inicijativa SDP - Oliver Ivanović' umesto kako je ranije bilo 'Srbija, demokratija, pravda', i drugi subjekat 'Građanska inicijativa srpska'
gospodina Krstimira Pantića, koji se ranije zvao 'Građanska incijativa Srbija'," naveo je Ljatifi.

Upotreba reči ’Srbija’ u nazivu subjekata je od samog početka prijave u CIK-u bila tema diskusije na Kosovu, odnosno da li bi politički subjekat sa takvim nazivom trebalo da se verifikuje.
XS
SM
MD
LG