Dostupni linkovi

Tadić povodom Subotićeve izjave: Nisam primio novac, niti montirao procese


Počasni predsednik Demokratske stranke (DS) Boris Tadić rekao je u ponedeljak da nikada nije primio nikakav novac od biznismena Stanka Subotića i da se tokom svoja dva predsednička mandata nikada nije bavio montiranjem sudskih procesa.

"Pod punom moralnom, materijalnom i krivičnom odgovornošću izjavio bih da nikada nisam primio nikakav novac od Subotića niti da je on na bilo koji način finansirao stranku od vremena kada sam stupio na mesto predsednika DS. U skladu sa tim nikada ni ja, niti bilo ko od mojih saradnika nije vršio politički pritisak na njega, a njegove navode o montiranju sudskog procesa je besmisleno i da komentarišem", naveo je Tadić u pisanoj izjavi dostavljenoj agenciji Beta.

Tadić je kazao a je Stanko Subotić u vreme njegovog mandata bio ravnopravno kao i svaki drugi građanin tretiran pred zakonom.

Subotić je ranije u ponedeljak na suđenju u Beogradu da je optužnica protiv njega montirana i optužio političare iz Srbije da su mu iznuđivali novac. Subotić je na početku ponovljenog suđenja za šverc cigareta prvi put pred sudom odgovorio na optužbe, nakon što mu je nedavno ukinuta poternica Interpola.
XS
SM
MD
LG