Dostupni linkovi

Forbs: Najbogatiji u SAD sve bogatiji


Američki superbogataši, uprkos finansijskoj krizi, sve su bogatiji, pokazuje godišnja Forbsova lista 400 najbogatijih u SAD objavljena u ponedeljak.

Poredak najbogatijih Amerikanaca u prošloj godini nije značajno promenjen, ali je uvećano njihovo bogatstvo, navodi taj američki poslovni magazin.

Većina imena u vrhu te liste nije promenila poredak od prošle godine, ali najveći broj "bogataša" uvećao je svoj imetak.

Koosnivač Majkrosoft koorporacije Bil Gejts ostao je tako najbogatiji čovek u SAD, dvadesetu godinu za redom, sa bogatstvom procenjenim na 72 milijardi dolara.

Direktor Berkšir Hetavej Ink. Voren Bafet na drugom je mestu sa 58,5 milijardi dolara, dok je koosnivač Orakl Korp, Leri Elison i dalje na trećem mestu s 41 milijardom dolara.

Vlasnici Koč Indastris Ink, braća Čarls i Dejvid Koč dele četvrto mesto s po 36 milijardi dolara. Gradonačelnik Njujorka Majkl Blumberg, osnivač istoimene kompanije na desetom je mestu s 31 milijardom dolara.

Kako navodi Forbs, ukupno bogatstvo 400 najbogatijih Amerikanaca iznosi ove godine dva hiljade milijardi, u odnosu na 1,7 hiljade milijardi prošle godine, što je najveći ukupni iznos ikada zabeležen, prenosi Beta.
XS
SM
MD
LG