Dostupni linkovi

Festival jevrejske kulture u Beogradu


Drugi po redu Festival jevrejske kulture na kome je predstavljena jevrejska tradicija i savremeni trendovi, otvoren je danas u ulici Maršala Birjuzova, ispred Beogradske sinagoge "Sukat Šalom".

Rabin Isak Asiel na otvaranju festivala rekao je da su povodom festivala otvorene kapije dvorišta i sinagoga u centru Beograda, otvorili su puno toga ali su morali da zatvore deo ulice za saobraćaj zbog čega se izvinjava komšijama.

Brojne posetioce festivala pozdravio je ambasador Izraela Josif Levi koji je istakao dobru saradnju sa Jevrejskom zajednicom u Beogradu pogotovo na polju kulture, drugi festival uveličali su izložbom fotografija o znamenitim Jevrejima širom sveta pod nazivom "Instagram Izrael" koja je postavljena na panoe duž ulice Maršala Birjuzova prema uglu sa Sremskom.

Na jednodnevnom festivalu Jevrejska opština Pančevo predstavila se izložbom "Humoristi pisci", koju prati kabare "Bogu hvala da sam Lala".

Na drugom Festivalu jevrejske kulture na ulici ispred sinagoge izložena su dela jevrejskih umetnika, izdavačka kuća "Laguna" predstavila je naslove na temu jevrejske kulture, života i tradicije i postavljena je izložba digitalne fotografije Dražena Perkušića.

U dvorištu sinagoge je izložba Mirjane Lehner pod nazivom "Pejzaži", Marka Dragića digitalna fotografija pod nazivom "Simboli", izložba Judite kampos pod nazivom "Impresija".

Sinagoga je otvorena tokom festivala za sve posetioce koji će takodje moći da probaju specijalitete iz košer kuhinje u dvorištu sinagoge.
XS
SM
MD
LG