Dostupni linkovi

Advokat osuđenih za silovanje devojke ostaće bez licence


Advokat dvojice muškaraca osuđenih na smrt zbog silovanja i smrti studentkinje u Nju Delhiju, mogao bi da izgubi dozvolu za rad zbog ženomrzačkih opaski.

To je danas saopštila Advokatska komora Nju Delhija.

A. P. Sing je razgnevio ovo ugledno regulatorno telo izjavama koje je dao pošto su njegovi klijenti i još dva čoveka osuđeni na smrtnu kaznu zbog kobnog napada na 23-godišnju studentkinju u Nju Delhiju u decembru prošle godine.

Sing je za lokalne medije rekao da bi "spalio svoju ćerku živu" ako bi "imala seksualne odnose pre braka i išla noću sa svojim dečkom", aludirajući na žrtvu silovanja, koja je napadnuta uveče, 16. decembra, kada se vraćala iz bioskopa sa svojim prijateljem.

Advokatska komora Nju Delhija je saopštila da je Sing ovim komentarima pokazao "neprofesionalno vladanje" i da će na sastanku u utorak razmotriti ukidanje njegove radne dozvole, javio je AFP.

Sing će se suočiti i sa optužbom za nepoštovanje suda jer je doveo u pitanje smrtnu presudu i vikao na sudiju u sudnici. Kako danas piše list "Hindustan tajms", Sing ostaje pri svojim izjavama.

Sing i advokati drugih osuđenih za slučaj silovanja i smrti devojke rekli su da će se žaliti na presudu suda u Delhiju.

Slučaj studentkinje koja je preminula posle brutalnog silovanja izazvao je oštre reakcije u Indiji i pozive da se uvedu stroge kazne za silovatelje.
XS
SM
MD
LG