Dostupni linkovi

The Independent: Najviša ocjena za Nikolaidisov roman „Sin“


Najvišom ocjenom - sa maksimalnih pet zvjezdica jedan od najznačajnijih britanskih listova, Indipendent (The Independent) ocijenio je roman „Sin“ Andreja Nikolaidisa u prevodu na engleski jezik.

U kritici džepnog izdanja, koja je proteklog vikenda objavljena u štampanom i on-lajn izdanju Indipendenta, ukratko su dati ključni momenti Nikolaidisovog romana, koji je na engleski jezik preveo Vil Firt.

Da je britanska čitalačka publika izuzetno prihvatila ovo ostvarenje koje će u Londonu zvanično biti promovisano 30. oktobra, potvrđuje još jedna kritika. Naime, zavrijedio je posebno mjesto i u uglednom literarnom on-lajn magazinu „The Literateur“. Debjani Bisvas-Hoks svoju kritiku otvara riječima da bi se „hvaljeni Nikolaidisov roman“ mogao opisati kao „jedna noć u životu bezimenog heroja“, ali da je sve bliže opisu da je riječ o antiheroju, poput Patrika Bejtmana („Američki psiho“) i njegovom interesu za serijska ubistva i fiksaciji da pravi muzičku pozadinu za određene trenutke u svom životu.
XS
SM
MD
LG