Dostupni linkovi

Karl-Heinz Rummenige ponovo izabran za predsjednika ECA


Predstavnici 167 članica Evropske asocijacije klubova (European Club Association), ECA, prisustvovali su 11. Generalnoj skupštini u Ženevi, među kojima i predstavnici FK Sarajevo, FK Željezničar i NK Široki Brijeg.

Na početku Skupštine koja je 10.09.2013. godine održana u Hotelu President Wilson u Ženevi (Švicarska), ECA je objavila da je 19 novih klubova priključeno asocijaciji, između ostalih Atletico Bilbao i Real Sociedad iz Španije, Honved iz Mađarske, Maccabi iz Izraela, Udinese iz Italije, Olimpija iz Slovenije.

105 punopravnih članova ECA-e sa pravom glasa, među kojima i FK Sarajevo kao jedini punopravni član iz Bosne i Hercegovine, izabrali su i novi Upravni odbor ECA-e. Tako je za predsjednika ponovo izabran Karl-Heinz Rummenigge (FC Bayern Munchen), prvi podpredsjednik je Umberto Ganini (AC Milan), drugi podpredsjednik je Sandro Rosell (FC Barcelona), a treći podpredsjednik Evgeni Giner (PFC CSKA Moskva).

Jedini predstavnik sa Balkana koji ima svog predstavnika u novoizabranom Upravnom odboru ECA-e je GNK Dinamo iz Zagreba iz susjedne Hrvatske. Ispred Dinama, Zoran Mamić je zadobio povjerenje delegata. Za bh. klubove najbitniji je izbor Ausrysa Labinaca (FK Ekranas), koji predstavlja klubove četvrte subdivizije, među kojima su klubovi iz naše zemlje.
XS
SM
MD
LG