Dostupni linkovi

Zalivske zemlje: Ruski predlog neće zaustaviti krvoprolićeMinistri spoljnih poslova zalivskih zemalja ocenili su danas u Džedi da ruski predlog o stavljanju sirijskog hemijskog oružja pod međunarodnu kontrolu neće zaustaviti krvoproliće u Siriji.

Šef diplomatije Bahreina Haled al-Halifa kazao je na konferenciji za novinare nakon sastanka ministara da nije reč o samo jednoj vrsti oružja. "Prolivanje krvi traje već dve godine i mi tražimo da to prestane. Umorni smo od odugovlačenja", kazao je Halif.

Zemlje članice Saveta za saradnju u Persijskom zalivu (Saudijska Arabija, Bahrein, Ujedinjeni Arapski Emirati, Kuvajt, Katar i Oman) podržali su ideju o američkoj intervenciji protiv režima sirijskog predsednika Bašara al-Asada.

Ruski predlog predviđa da sirijsko hemijsko oružje bude stavljeno pod međunarodnu kontrolu čime bi Damask mogao da izbegne međunarodnu vojnu intervenciju. Taj predlog je pozdravio američki predsednik Barak Obama. On se večeras obraća naciji u kome će govoriti o daljim potezima u Siriji.
XS
SM
MD
LG