Dostupni linkovi

Indija: Četvorica kriva za silovanje, kazna u srijedu


Sud u Delhiju proglasio je krivima četvorici optuženih za silovanje studentice koja je podlegla ozljedama. Kako javlja britanski Guardian, presuda će biti izrečena u srijedu. Tužiteljstvo je zatražilo smrtnu kaznu zbog posebne okrutnosti zločina.

Petorica muškaraca te jedan tinejdžer optuženi su za silovanje 23-godišnje studentice fizikalne medicine koja je napadnuta nakon što je ušla u privatni autobus na putu kući iz kina u New Delhiju 16. prosinca. Umrla je dva tjedna poslije u bolnici u Singapuru. Šesti optuženi, vozač autobusa u kojem je djevojka silovana, objesio se u zatvorskoj ćeliji.

Napad na studenticu izazvao je val prosvjeda protiv vlade i bijes protiv policije koju se okrivljuje da ne štiti žene. Indija, zemlja s 1,2 milijarde ljudi, poznata je po brutalnim seksualnim zločinima, a New Delhi ima najveću stopu silovanja na svijetu od glavnih gradova. Prema policijskim podacima, ali samo prema broju prijavljenih silovanja, u tom je gradu svakih 18 sati silovana jedna žena ili djevojčica.
XS
SM
MD
LG