Dostupni linkovi

Tači: Očekujem dogovor o telekomunikacijama i energetici


Kosovski premijer Hašim Tači u nedelju je uoči bilateralnog sastanaka s visokom predstavnicom EU Ketrin Ešton u Briselu izjavio da u ovoj rundi pregovora s Beogradom očekuje konačan dogovor o telekomunikacijama i energetici.

On je takođe rekao da će o pitanjima u vezi s izbornim listama za lokalne izbore 3. novembra odlučiti Centralna izborna komisija Kosova.

Tači, koji je kao teme razgovora pomenuo samo telekomunkacije i energetiku, time je odgovorio na pitanje novinara kako tumači stav visoke predstavnice Ketrin Ešton da su pripreme za izbore dobro napredovale i da je to ključno za dalju primenu sporazuma Beograd-Priština.

To je u nedelju posle početka bilateralnog razgovora sa srpskim premijerom Ivicom Dačićem i vicempremijerom Aleksandrom Vučićem istakla portparolka visoke predstavnice Maja Kocijančić koja je podvukla da je ključno da izbori na Kosovu budu pripremljeni u skladu sa evropskim standardima.

Maja Kocijančić je posebno podvukla da je središnja tačka današnje runde dijaloga upravo postizanje što veće saglasnosti oko, prema njenim rečima, već odmaklih priprema za lokalne izbore.
XS
SM
MD
LG