Dostupni linkovi

Denis Rodman ponovo u S. Koreji



Bivša zvezda NBA lige, Denis Rodman, rekao je u utorak da je krenuo u još jednu posetu Pjongyangu da bi se sastao sa svojim "prijateljem", severnokorejskim liderom Kim Jong-Unom, ali je odbio da odgovori da li će se vratiti zajedno sa zatvorenim američkim državljaninom.

Korejsko-američki državljanin Kenet Bi (Kenneth Bae) (44) zatvoren je u Severnoj Koreji od novembra, a Rodman je prošle sedmice rekao da bi mogao tražiti njegovo oslobađanje.

Međutim, govoreći pred novinarima na aerodromu u Pekingu, Rodman je rekao da nije ništa obećao u vezi Bia, javlja agencija AFP.

“Sastaću se sa svojim prijateljom Kimom, maršalom, kako bi osnovali veliku košarkašku ligu. Samo želim da održavam komunikaciju”, rekao je Rodman.

Tokom posete pre šest meseci, ekstravagantni Rodman se proglasio "doživotnim prijateljem" autoritarnog vođe.

Mnogi američki komentatori ismejavaju Rodmana zbog čestih poseta Severnoj Koreji u trenutku sve većih tenzija zbog lansiranja raketa i nuklearnih testova Kimovog izolovanog režima.

Kim je veliki fan košarke i kluba “Čikago buls” (Chicago Bulls), u kome je Rodman osvojio tri NBA titule zajedno s Majklom Džordanom (Michael Jordan) u 1990-im.
XS
SM
MD
LG