Dostupni linkovi

Prisegnuli novi ministri srbijanske vlade


Skupština Srbije u ponedjeljak kasno navečer većinom je glasova prihvatila prijedlog o izboru novih ministara, čijom je prisegom pred parlamentom završena rekonstrukcija vlade koju će ubuduće činiti koalicije okupljene oko Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandra Vučića i Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivice Dačića.

Srbijanski parlament je, nakon trodnevne rasprave, prozivkom i pojedinačinim izjašnjavanjem 250 zastupnika, sa 134 glasa za, 65 protiv i 51 suzdržanim odlučio poduprijeti novu obnovljenu vladu koja će imati 22 člana u 18 resora, te tri ministra bez portfelja.

Prethodno je, pozivajući zastupnike da glasuju za novi sastav vlade, premijer Ivica Dačić istaknuo da on i njegovi suradnici imaju većinsku potporu i izvan parlamenta.

“Želim vas uvjeriti da ova vladajuća većina nema samo većinu u skupštini, već i u narodu, a to je najveća pohvala za nas koja postoji”, rekao je Dačić.

Ocijenio je da, imajući u vidu političku pozadinu vladajuće većine, nitko u zemlji i svijetu nije dosad očekivao velike rezultate od vlade, što je bila mnogo lakša pozicija nego sada, kad se od nove vlade Srbije očekuje mnogo više.
XS
SM
MD
LG