Dostupni linkovi

CG: Ministar zdravlja sada upozorava na epidemiju


Ministar zdravlja Crne Gore Miodrag Radunović apelirao je na građane Berana da doprinesu rješavanju problema odlaganja otpada kako ne bi došlo do još veće epidemije i do, kako je rekao, katastrofe koja može odnijeti i nečiji život.

"Apelujem na sve građane i kao ministar i kao ljekar da ostavimo politiku po strani i očistimo Berane. Građani koji su zatražili pomoć ljekara nemaju svi tegobe zato što su pili vodu. Dosta je i onih koji je nijesu pili, a ipak imaju potrebu za ljekarskom intervencijom. Sve to ukazuje da može da se desi katastrofa", kazao je ministar zdravlja Dnevnim novinama.

Radunović izražava bojazan "da smo na pragu nove epidemije, koja može imati ogromne posljedice".

Blizu 1200 ljudi zatražilo je posljednje sedmice pomoć ljekara zbog stomačnih tegoba.Institut za zdravlje utvrdio je da je voda u Beranama neispravna i proslijedio je na dalju analizu u Hrvatsku. Ministar zdravlja je prošle semdice tvrdio da je situacija pod kontrolom i da nema razloga za paniku.

Na drugoj strani, mještani Beransela apele ministra zdravlja doživljavaju kao njegove optužbe na njihov račun. Oni su mu poručili da treba da se zapita da li je u redu da ih optužuje za masovno trovanje Beranaca.
XS
SM
MD
LG