Dostupni linkovi

A.Hodžić: U čemu je problem s duplim platama?



Šefica Kancelarije Vlade Kosova za sever Adrijana Hodžić ocenila je danas da nema razloga dizati tenzije oko duplih plata koje primaju pojedini Srbi – i iz kosovskog i iz srpskog budžeta.

"Nije mi jasno zbog čega se baš sada digla tolika prašina oko duplih plata na Kosovu, i u čemu je problem. Koliko sam ja upoznata jedni dovode u pitanje moralnu odgovornost primaoca jer neke porodice nemaju nijedno primanje i drugi razlog je navodno to što se druga plata isplaćuje iz prištinskog budžeta. Po meni, niti jedan niti drugi argument ne piju vodu", navela je Adrijana Hadžić.

U saopštenju dostavljenom Beti ona je navela da moralnu odgovornost za duple plate "treba da snose oni koji su tu drugu platu iz Prištine dogovorili još pre više od deset godina" i da je to "delo onih rukovodioca koji su sastavljali te platne spiskove, a ne sami radnici".

Prema njenim rečima, argument da je nemoralno primati novac iz kosovskog budžeta nema nikakvog smisla, naročito posle potpisivanja Briselskog sporazuma.

"Ono što bi u narednom periodu trebalo da se promeni, jeste racionalnije raspoređivanje fondova za plate iz oba budžeta sa ciljem da se poveća broj radnih mesta umesto da neki primaju duple plate. Priča o duplim platama je svakako dodatni pritisak na obične građane i dodatno otežava ionako tešku i konfuznu situaciju na terenu", navela je Adrijana Hodžić.
XS
SM
MD
LG