Dostupni linkovi

Crna Gora: Još jedan svjedok o premlaćivanju "nepodobnih"


Bivši pripadnik Posebne jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova Crne Gore Goran Perović kazao je da mu je bilo naređeno da prebije nekadašnjeg predsjednika Srpske radikalne stranke u Crnoj Gori Duška Sekulića.

On je Danu rekao da je tokom kampanje za predsjedničke izbore 2008. godine, od njega traženo i da postavi uređaje za prisluškivanje u automobil opozicionog lidera, Nebojše Medojevića.

Perović je istakao da je svoje tvrdnje spreman da ponovi pred nadležnim sudovima i da se podvrgne poligrafskom ispitivanju .On je naveo da se u Posebnoj jedinici zaposlio 1999. godine, gdje je kasnije i upoznao bivšeg kolegu, Brajuška Brajuškovića, koji mu je, kako je dodao, kazao da treba da pretuče Sekulića.

A 82 pripadnika SAJ-a iz navednog perioda od kojih su 20 i dalje policijski službenici odbacili su kako kažu sa “gnušanjem” navode Brajuškovića i zatražili od Tužilaštva da hitno započne procesuiranje Brajuška Brajuškovića i „utvrđivanja krivične odgovornosti za davanje lažnog iskaza“, što je navedeno u peticiji koja je predata ministru unutrašnjih poslova i zamjeniku Vrhovnog državnog tužioca.
XS
SM
MD
LG