Dostupni linkovi

Skupština Srbije danas o ministarstvima


Skupština bi trebalo danas da razmotri 39 amandmana na izmene Zakona o ministarstvima kojim je predviđeno da Vlada posle rekonstrukcije ima 18 ministarstava.

Najviše amandmana podnela je opoziciona Demokratska stranka (DS) koja je tražila formiranje Ministarstva zaštite životne sredine, prirodnih resursa i prostornog planiranja, i Ministarstva energetike i rudarstva.

Među 17 amandmana, DS je zatražio i da ministarstva kojima je izmenama zakona promenjen delokrug rada, u roku od 15 dana, a ne 30 dana kako je predviđeno, donesu pravilnike o unutrašnjem uređenju i sistematizaciji radnih mesta.

Samostalni poslanik Riza Haljimi zatražio je osnivanje Ministarstva za ljudska i manjska prava jer je, kako je naveo, dosadašnja praksa pokazala da je ostvarivanje ljudskih i manjinskih prava bilo na višem nivou kad je postojalo to ministarstvo.

O zakonu se raspravljalo u ponedeljak skoro 13 sati. Rasprava je "stigla" do Himalaja, Karakoruma, Goča i Hvara, kao i toga kome je biznismen Miroslav Mišković kupovao avionske karte, i da li je potreban alko-test za poslanike.
XS
SM
MD
LG