Dostupni linkovi

Dačić telefonirao Lekiću zbog javne polemike


Miodrag Lekic

Lider opozicionog Demokratskog fronta (DF) Miodrag Lekić saopštio je danas da ga je telefonom zvao premijer Srbije Ivica Dačić kako bi mu ukazao na potrebu
prevazilaženja "nepotrebne" javne polemike.

Lekić je "Vijestima" objasnio da ga je Dačić pozvao povodom nedavne "polemike" poslanika DF Nebojše Medojevića i Srpske napredne stranke (SNS), odnosno lidera SNS i prvog potpredsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića.

"Ukazujući uljudnim tonom na potrebu prevazilaženja nepotrebnih polemika, on (Dačić) je ponovio spremnost da lično doprinese daljoj izgradnji dobrih odnosa Srbije i Crne Gore. Naravno da sam uzvratio istim stavom. Dogovorili smo se o budućim kontaktima s ciljem da doprinesemo dobrim i ravnopravnim odnosima", preneo je Lekić suštinu razgovora sa Dačićem.

Funkcioner Lekićevog DF Nebojša Medojević je posredstvom društvenih mreža optužio Vučića za "izdaju" državnih interesa Srbije, za "mešanje" u unutrašnje stvari Crne Gore, da "štiti" optuženog za međunarodni šverc kokaina, odbeglog Darka Šarića, te da je "deo balkanske, kriminalne" organizacije.

Vučić i njegova SNS odbacili su te optužbe za koje, kako su odgovorili, "ne vide druge motive osim u činjenici da Medojevića plaćaju mafija i tajkuni".

Vičić i SNS su saopštili da Medojevićeve optužbe ne mogu uticati na odnose dve države.

Lider DF Miodrag Lekić ocenio je da se ne radi o stavovima grupacije na čijem je čelu, već o "samostalnom komentarisanju prilika i ličnosti u drugoj državi" u čemu, kako je naveo, treba biti obazriv.
XS
SM
MD
LG