Dostupni linkovi

Sarajevo: Pronađena bomba uspješno eliminisana


Aviobomba koja je pronađena prilikom izvođenja zemljanih radova na području naselja Dolac Malta u Novom Sarajevu uspješno je uklonjena i posebno osiguranim konvojem transportirana u kamenolom u Ilijašu, gdje je jutros u 8.10 sati detonirana.

U akciji uklanjanja neeksplodirane bombe iz Drugog svjetskog rata učestvovali su pripadnici civilnih zaštita na federalnom, kantonalnom i općinskom nivou te pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo i prateće služne hitne pomoći i vatrogasne jedinice.

- U dva sata ujutro policijski službenici MUPKS-a poduzeli su potrebne mjere i radnje na osiguranju izmještanja zaostale aviobombe s područja Malte - kazao je Feni potparol MUPKS-a Irfan Nefić.

On je naveo da su pripadnici MUP-a poduzeli sve planske aktivnosti na fizičkom i saobraćajnom osiguranju ove aktivnosti tako da je u tri sata započela akcija uklanjanja, a u 8.10 sati je na području općine Ilijaš uništena zaostala aviobomba.

Nefić kaže i da su policijski službenici osiguravali lokaciju i saobraćajnice duž pravca i kretanja vozila koja su prevozila bombu te da je sve prošlo kako je i planirano.
XS
SM
MD
LG