Dostupni linkovi

Stefanović: Skupšina o novim ministrima do kraja nedelje


Predsednik Skupštine Srbije Nebojša Stefanović najavio je danas da bi do kraja nedelje mogla da se održi skupštinska sednica o novim ministrima.

"Sednica o izmenama Zakona o ministarstvima bi mogla da traje dva-tri dana, zavisno od toga kada se završi rasprava u načelu i o pojedinostima, a posle toga bi, do kraja nedelje, mogla da se održi rasprava o izboru članova vlade", kazao je Stefanović za Radio-televiziju Srbije (RTS).

Na pitanje da li je razočaran što nije postao ministar, Stefanović je odgovrio da je zadovoljan mestom predsednika Skupštine pred kojom je još mnogo posla.

Stefanović je ocenio da se u rekonstrukciji Vlade videlo da nema "stranačke sujete" i da je to novina u Srbiji. Objasnio je da je Srpska napredna stranka (SNS) prepustila socijalistima Ministarstvo sporta i kulture zato što je odlučila da preuzeme resore privrede, finasija i regionalnog razvoja.

"To je dogovor, mi smo želili da preuzmemo najveću odgovrnost u sektorima koji se tiču ekonomije, privrede, finasija i regionalnog razvoja, a to je i najteže u ovom trentku, zato smo ova dva resora (sporta i kulture) prepustili koalicionim partnerima", rekao je Stefanović.

Upitan o izjavi ministarke energetike i potredsednice SNS Zorane Mihajlović da rekonstrukcija nije završena dok Aleksnadar Vučić ne postane premijer, Stefanović je odgovorio da je to želja članova SNS.

"To nije zvanični politički stav, niti zahtev SNS... Nije to ni pritisak na Ivicu Dačića", smatra Stefanović.
XS
SM
MD
LG