Dostupni linkovi

DS: Rekonstrukcija marketinški trik


Demokratska stranka ocenila je danas da je rekonstrukcija vlade marketinški trik, koji se sprovodi kako bi se zataškao nedostatak rezultata u poslednjih godinu dana, odbacujući istovremeno tvrdnje lidera SNS Aleksandra Vučića da je bivši ministar Božidar Đelić izvukao materijalnu korist od bavljenja politikom.

Odgovarajući na, kako kažu, optužbe lidera SNS Aleksandra Vučića vezano za Božidara Đelića, iz DS ističu da je po izlasku iz vlade Đelić bio jedan od 50 čelnih direktora najveće evropske banke koja je imala 120.000 zaposlenih.

"Tu zaradu je prijavio i na nju platio porez. Današnje tvrdnje Aleksandra Vučića su čista laž, jer Božidar Đelić za razliku od tadašnjih lidera Srpske radikalne stranke nikada nije imao materijalnu korist od bavljenja politikom", navodi se u saopštenju DS.

DS je u saopštenju upozorio i da dan pred početak najavljene sednice Skupštine Srbije, narodni poslanici kao ni javnost, ne znaju ko su kandidati za ministre, kao ni koji su njihovi programi.

Iz te stranke su zapitali kada će i da li će uopšte ministri napraviti plan koji će sprovoditi i kakav je program premijera koji, kako tvrde, pred izbor novog kabineta ne zna koje će ministre predložiti.

"Živimo u zemlji u kojoj je guverner NBS nezakonito smenjen, to je isto urađeno i predsednici Vrhovnog kasacionog suda, u zemlji u kojoj se hapse samo funkcioneri opozicione stranke, u kojoj je medijska blokada potpuna, kriminalci abolirani, a nasilje se prašta dok huligani dele lekcije", tvrdi DS.

Ta stranka takođe smatra da je "jasno da se danas u Srbiji uvodi diktatura i širi strah, a za to su najodgovorniji oni koji imaju najviše vlasti".
XS
SM
MD
LG