Dostupni linkovi

Pajtić: Borićemo se za opstanak RTV i multijezičnosti


Vlada Vojvodine boriće se i dalje za opstanaka Radio-televizije Vojvodine, za stečena prava i za programe na jezicima nacionalnih zajednica, rekao je danas predsednik pokrajinske vlade Bojan Pajtić na otvaranju festivala "Kucurska žetva".

"Danas nije lako sačuvati stečeno pravo i zbog čega se svi zajedno moramo truditi da u Vojvodini svako bude u prilici da sa ponosom kaže da je Srbin, Mađar, Rusin, Slovak, Hrvat, Rumun, bez bojazani od toga na koji način će neko reagovati", naveo je Pajtić.

"U našoj pokrajini Vojvodini mnogo pažnje poklanjamo tome da se sačuva posebnost svake zajednice, a istovremeno sve te kulture, jezici, muzike, kulinarstvo, prepliću se, i na jedan poseban način čine jedinstvenu celinu. Zbog toga je važno da negujemo ono što su naši preci doneli pre nekoliko vekova, nezavisno od toga odakle su došli", istakao je vojvođanski premijer.

"Kucurska žetva" je tradicionalna manifestacija koja se ove godine održava u okviru obeležavanja jubileja - 250 godina od kada su se Rusini doselili u Kucuru, saopštio je Biro za odnose sa javnošću Vlade APV.
XS
SM
MD
LG