Dostupni linkovi

Nad Jablanicom jutros velika magla, helikopteri ne mogu gasiti požare


Na požarištima oko Jablanice, kao i nad cjelom Jablanicom jutros je velika magla, tako da helikopteri Oružanih snaga BiH ne mogu djelovati.

"Prema informacijama koje smo dobili od mještana koji danima borave u kolibama iznad požarišta u Draganjskoj planini noćas je na ovom požarištu bilo kiše u trajanju od oko jedan sat, te se nadamo da će znatnije uticati na situaciju na ovom požarištu", navodi se u informaciji o stanju na požarištima jutros u sedam sati objavljenoj na zvaničnoj stranici Općine Jablanica.

Dodaje se da tu još uvijek u apsolutno nepristupačnom terenu stjenskog masiva ima nekoliko zapaljenih stabala, koja svojim eventualnim padom u dubinu još uvijek mogu proizvesti nove požarne čvorove.

Situacija u Donjoj Jablanici je dobrim dijelom pod kontrolom, a u jutarnjim satima na ovaj lokalitet je upućeno 10 vatrogasaca koji imaju zadatak da pokušaju anulirati preostale požarne džepove.

Na požarištu oko Slatine jutros je znatno mirnije, nije primjetno napredovanje požarnih linija, ali se još uvijek stvara veća količina dima.

Temperatura u šest sati iznosila je 17 stepeni, navodi se u informaciji.
XS
SM
MD
LG