Dostupni linkovi

Reis Kavazović pozvao da se ne šire "sektaška učenja" u BiHPoglavar Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein Kavazović zatražio je u petak od predstavnika različitih organizacija iz islamskih zemalja koje djeluju u BiH, da se suzdrže od širenja "sektaških učenja" i poštuju običaje zemlje u kojoj su gosti.

Kako je prenijela informativna agencija Islamske zajednice u BiH, reis Kavazović je ovo upozorenje izrekao u svojoj hutbi koju je održao tokom molitve koju je predvodio u Stocu u Hercegovini.

"Iskreno cijenimo solidarnost koju su iskazali prema nama i zahvalni smo i na najmanjem obliku pomoći koja nam se upućuje, ali nam je sada potrebno njihovo razumijevanje i djelovanje u pravom smjeru. Širenje sektaških učenja i pravaca je štetno u BiH i djelovanje s tih pozicija je neprihvatljivo", poručio je reis Kavazović.

Različite vjerske i humanitarne organizacije iz islamskih zemalja koje su u BiH počele djelovati još tokom rata, uz humanitarnu pomoć, godinama su pokušavale uvesti i svoja tumačenja islama.
XS
SM
MD
LG