Dostupni linkovi

Komisija preispituje validnost kandidature NavalnogMoskovska izborna komisija ispitaće validnost kandidature opozicionara Alekseja Navalnog za lokalne izbore 8. septembra, rekao je danas predsednik te komisije Valentin Gorbunov.

On kaže da će se komisija "uskoro" sastati kako bi razmotrila da li je bilo nepravilnosti u kampanji Navalnog, koji se kandidovao za gradonačelnika Moskve.

Navalni je ocenio da to pokazuje da se vlasti pribojavaju njegovog dobrog rezultata na izborima.

"Moskovska izborna komisija kaže da može da povuče moju kandidaturu. Drugi krug je neizbežan", napisao je Navalni na Tviteru.

Odlazeći gradonačelnik Moskve Sergej Sobijanin je veliki favorit na izborima. Medjutim, opozicija je poslednjih sedmica veoma aktivna, organizuje različite akcije uključujući i ulične susrete sa biračima.

Navalni je u avgustu optužen da je dobio novac iz inostranstva za svoju kampanju.

Navalni se borio se protiv korupcije i insipirisao masovne proteste protiv Kremlja u decembru 2011. godine. Nedavno je izjavio da bi voleo da se kandiduje i za predsednika Rusije.

Navalni je u julu osudjen na pet godina zatvora zbog finansijskih malverzacija, ali je pušten na slobodu do pravosnažnosti presude.
XS
SM
MD
LG