Dostupni linkovi

Direktor Denjub fuds grupe: Poništena odluka Višeg suda


Direktor Denjub fuds grupe Slobodan Petrović izjavio je u utorak uveče da je Apelacioni sud u Beogradu poništio rešenje Višeg suda kojim je bila zamrznuta imovina grupe na čijem je čelu i da nema saznanja da je jedan od vlasnika bio pokojni ruski oligarh Boris Berezovski.

"Nemam saznanja da je on (Boris Berezovski) bio jedan od vlasnika (Danjub fuds grupe)", rekao je Petrović agenciji Beta povodom vesti da je imovina Berezovskog u Srbiji zamrznuta na zahtev ruskih vlasti i da je pokojni ruski oligarh imao i vlasništvo u Danjub fuds grupi.

Kako je navedeno na sajtu Agencije za privredne registre, Viši sud u Beogradu je doneo rešenje kojim kompaniji Danjub fuds grupa i kompaniji Klates holding (Clates Holding BV) zabranjuje otuđenje njihovih udela u firmama Bambi Požarevac, Imlek, Mlekara Subotica, Knjaz Miloš, Sekopak Beograd i još nekim firmama.

Viši sud je, kako je navedeno u rešenju objavljenom na APR-u, zabranio korišćenje i raspolaganje pravima iz akcija i udela navedenih privrednih subjekata uključujući uskraćivanje prava prinudnim upravnicima imovine Borisa Berezevskog, navodi Beta.

Apelacioni sud je, kako je Petrović rekao, poništio tu zabranu, a postupak vratio na odlučivanje Višem sudu.

Ruski sudovi osudili su Berezovskog u odsustvu na višegodišnje kazne zatvora zbog pranja novca i zloupotreba. Berezovski je od 2000. godine živeo u Velikoj Britaniji, koja mu je dala politički azil.
XS
SM
MD
LG