Dostupni linkovi

Kosovo: Radnici opet blokirali put


Predstavnici sindikata iz Leposavića i zaposleni u društvenim preduzećima iz Gračanice blokirali su magistralni put Kosovska Mitrovica - Raška.

Radnici u blokirali magistralni put na mestu gde se nekada nalazio stari administrativni prelaz Jarinje, u neposrednoj blizini Kforove vojne baze koja se tu nalazi.

Zbog blokade puta Mitrovica - Raška saobraćaj se odvija alternativnim putnim pravcima, a propuštaju se samo vozila Hitne pomoći i vozila u kojima se nalaze deca i bolesni.

Radnici su najavili da će tu ostati do ispunjenja svojih zahteva, odnosno isplate zaostalih novčanih nadoknada.

Član Organizacionog odbora protesta Milomir Perović rekao je da radnici zahtevaju da Vlada Srbije i Kancelarija za Kosovo izvrše isplatu zaostalih privremenih nadoknada, usklade nadoknade sa minimalcem, vrate raseljena lica na spiskove za nadoknadu i da se novozaposleni radnici stave na spisak za minimalce, kako bi ostali da žive i rade na Kosovu.

"Odlučili smo se za dvadesetčetvoročasovnu blokadu ovog putnog pravca jer smo na to bili primorani. Niko nam se nije obratio iz vlade i Kancelarije za KiM u vezi naših zahteva", rekao je Perović, izvinivši se građanima zbog neprijatnosti koje imaju zbog blokade.

Perović je dodao da radnici tu ostaju do ispunjena zahteva.
XS
SM
MD
LG