Dostupni linkovi

Milijunta putnica u Dubrovnik stigla iz Rusije


U dubovačku zračnu luku rano jutros stigla je - milijunta putnica, i to iz Rusije. Dočekali su je prigodni darovi, a direktor Zračne luke pozvao je na liberalniji režim prema ruskom i turskom tržištu, odakle, zbog uvođenja viza, stiže znatno manje gostiju.

Ranojutarnjim letom iz Moskve u Dubrovnik je stigla Ruskinja Aleksandra Sandimirova, ne sluteći da će je u Zračnoj luci dočekati cvijeće i darovi.

Milijunti je putnik u Zračnu luku Dubrovnik stigao pet dana prije nego prošle godine. Direktoru luke Roku Toliću posebno je drago što je to ruski let, jer je broj dolazaka iz Rusije i Turske, zbog uvođenja viznog režima, znatno smanjen: Gotovo je 30 posto manje dolazaka s velikoga ruskog tržišta, ovo je i svojevrsni apel kojim svi zajedno pokušavamo naći bolje mogućnosti, možda bržih izdavanja viza ili možda čak i liberalnijeg pristupa ruskom tržištu.

Prosjek su spasili posjetitelji iz udaljenijih tržišta, poput Amerike i Australije, no u Turističkoj zajednici grada Dubrovnika očekuju da će se do iduće sezone viznom režimu svi prilagoditi.
XS
SM
MD
LG