Dostupni linkovi

Vrnjačka Banja: "Krugovima" nagrada za filmski scenario


Film "Krugovi" po scenariju Srđana Koljevića i Meline Pota Koljević, u režiji Srdana Golubovića, dobio je prvu nagradu na 37. Festivalu filmskog scenarija u Vrnjačkoj Banji, navodi se na zvaničnom sajtu festivala.

Drugu nagradu za najbolji scenario žiri je dodelio autorima Nedi Radulović, Biljani Maksić i Kosti Đordeviću za film “S/Kidanje” u režiji Đorđevića, a treća nagrada pripala je Hadži-Aleksandru Đuroviću za film "Ljubav dolazi kasnije".

O dobitnicima je odlučivao žiri u sastavu reditelj Želimir Žilnik (predsednik), filmski kritičar Borislav Anđelić i scenarista i reditelj Milan Jelić.U konkurenciji je bilo 11 filmova, odnosno prispelih scenarija.

Pored filmova koji su osvojili prve tri nagrade u takmičarskoj konkurenciji našli su se filmovi "Odumiranje" po scenariju Dušana Spasojevica i u režiji Miloša Pušića, "Falsifikator" (Goran Marković i Tihomir Stanić/Marković), "Ljuljaška" (Tamara Drakulić i Ana Ivanović/Drakulić), "Država" (Saša Radojević/Jelena Marković), "Vir" Bojana Vuka Kosovcevića,

U konkurenciji su bili i "Artiljero" Srđana Anđelića, "Mamaroš" Momcvila Mrdakovića, "Gde je Nađa" za koje je scenario napisao Kosta Peševski, dok režiju potpisuju Luka Popadić, Aron Sekelj, Raško Milatović, Marko Đordević, Miloš Milovanović, Nemanja Vojinović, Petar Ristovski i Tea Lukač.

Festival, koji je završen juče, počeo je u utorak 13. avgusta.
XS
SM
MD
LG