Dostupni linkovi

Tajland: Zaplenjeno milion tableta


Tajlandska policija je zaplenila oko 980.000 tableta metamfetamina, vrednosti od skoro šest miliona dolara, koje su bile sakrivene u krovu kamiona za koji se veruje da je išao iz severnog Tajlanda u Bangkok.

Posle dobijene dojave, odredi policije za borbu protiv narkotika i lokalni vojni zvaničnici postavili su blokade na putu u provinciji Čijang Rai, u regionu Zlatni trougao, na severu Tajlanda.

"Ovo je velika zaplena -još jedna velika zaplena, skoro milion tableta", izjavio je zamenik šefa lokalne policije Virat Sumanapan, dodajući da bi cena u Bangkoku iznosila do šest dolara za pilulu.

Tri muškarca i jedna žena iz susedne provincije Čijang Mai uhapšeni su zbog sumnje da su švercovali drogu.

Region Zlatni trougao, koji se nalazi na granici Tajlanda, Mjanamara i Laosa, već dugo je veliki centar trgovine opijumom, a od nedavno i metamfetaminom, navodi AFP.

Prema podacima Kancelarije UN za drogu i kriminal, u tom regionu se svake godine proizvede najmanje 1,4 miliona tableta čija ulična vrednost iznosi 8,5 milijardi dolara.

Droga se, uglavnom, proizvodi u izolovanim mobilnim laboratorijama sakrivenim u šumama države Šan u Mjanmaru, koji je i dalje drugi najveći izvor opijuma u svetu posle Avganistana.
XS
SM
MD
LG