Dostupni linkovi

MUP CG: Prioritet rešavanje napada na novinare


Ministar unutrašnjih poslova Crne Gore Raško Konjević kaže će je prioritet tog resora u narednom periodu između ostalog biti i rešavanje napada na novinare. Konjević je rekao da će slučaju napada na beranskog novinara Tufika Softića biti posvećena posebna pažnja, kao i reviziji okolnosti i postupanja napada na njega 2007. godine.

"Zatražio sam i izveštaj o policijskom postupanju u tom periodu. Moja pažnja će biti usmerena da ispratim efikasnost u radu na ovom predmetu", rekao je Konjević za podgorički portal Analitika. Ministar ukazuje da je u nekoliko slučajeva u prethodnom periodu crnogorska policija imala slabe rezultate.

"Akcionim planom za poglavlje 23 predviđeno je da MUP do kraja godine formira Komisiju za praćenje postupanja nadležnih organa u istragama starih i nedavnih slučajeva pretnji i nasilja nad novinarima, kao i ubistava poslenika javne reči koju treba da sačinjavaju predstavnici MUP-a, odnosno Uprave policije, tužilaštva, NVO i medija", kazao je Konjević.

On je istakao da će posao te komisije biti da prikupi i razmotri svu relevantnu dokumentaciju na osnovu koje će se istražiti razlozi za nerasvetljavanje ovih krivičnih dela.
XS
SM
MD
LG