Dostupni linkovi

Vijeće Evrope i SFF u borbi protiv govora mržnje


Šefica Ureda Vijeća Evrope u BiH-a, Mary Ann Hennessey, i direktor Sarajevo Film Festivala (SFF), Mirsad Purivatra, predstavili su ovogodišnje aktivnosti Vijeća Evrope u okviru festivala.

Vijeće Evrope je već petu godini zaredom partner i sponzor SFF-a, a kako je naglasila šefica Ureda, Mary Ann Hennessey, ovo partnerstvo ne podrazumijeva samo finansijsku podršku, već i ističe način na koji Vijeće Evrope posmatra BiH i njene kulturne vrijednosti.

I ove godine, Vijeće Evrope je glavni sponzor nagrade Srce Sarajeva za najbolji film festivala, a daje podršku i drugim evropskim produkcijama kroz Fond za podršku kinematografiji Eurimages.

Budući da je 2013. Evropska godina građanstva, ovogodišnji fokus Vijeća Evrope na SFF-u bit će usmjeren protiv govora mržnje. Prije svakog filma prikazanog na festivalu bit će prikazana kratka prezentacija protiv govora mržnje, a na svim lokacijama festivala bit će dostupni i informativni leci.

Direktor SFF-a, Mirsad Purivatra, naglasio je kako je za festival izuzetno značajno da imaju podršku i pomoć institucija kao što je Vijeće Evrope.
XS
SM
MD
LG