Dostupni linkovi

Broj žrtava eksplozija u Bagdadu popeo se na 26


Najmanje 26 osoba je poginulo, a 81 ranjeno u seriji bombaških napada koji su jutros potresli Bagdad, saopštili su zvaničnici.

Pozivajući se na policijske izvore, agencija Rojters je navela da se jedan od bombaških napada odigrao u blizini "zelene zone" - dobro čuvanog diplomatskog kompleksa u iračkoj prestonici.

U toj zoni nalaze se ambasade zapadnih zemalja, uključujući i američku misiju. U tom napadu je poginulo pet, a ranjeno 13 osoba.

Pet osoba je poginulo, a 15 ranjeno u eksploziji automobila-bombe u blizini kancelarije saobraćajne policije na istoku Bagdada. Jedna bomba je eksplodirala u blizini autobuske stanice u severnom šiitskom delu Bagdada, usmrtivši šest i ranivši 18 osoba.

Na meti napada su se našle i prodavnice u naselju Bab al Muadam u kom su poginule četiri, a ranjeno je 12 osoba. U zapadnom delu Bagdada poginule su još tri osobe, a osam je ranjeno.

Jedna od automobila-bombi eksplodirala je u blizini kancelarije tv stanice "Al-Ahad", povezane sa Asaib al Hakom, militantnom grupom koja se odvojila od Mahdi armije na čijem je čelu uticajni šiitski verski vodja Moktada al Sadr.

Prema evidenciji agencije AFP, od početka godine više od 3.450 ljudi je poginulo u Iraku, što je u proseku 15 dnevno.
XS
SM
MD
LG