Dostupni linkovi

Rukovodstvo Srbije pozvalo Srbe na Kosovu da izađu na izbore


Vlada Srbije

Državni vrh Srbije pozvao je danas kosovske Srbe da izađu na lokalne izbore na Kosovu 3. novembra, jer je to najbolji način borbe za državne i nacionalne interese i poručio im da će država ostati uz svoj narod na Kosovu, bez obzira kakvu odluku donesu.

"Koraci koje budemo preduzeli narednih nedelja i meseci pokazaće da li smo iskoristili šansu i pobedili ili se dogodio neuspeh", rekao je novinarima savetnik predsednika Srbije Marko Đurić ispred zgrade Predsedništva, gde je održan sastanak državnog vrha i predstavnika Srba sa severnog Kosova.

Đurić je istakao da su izbori statusno neutralni i da je to garantovano i briselskim sporazumom.

Savetnik predsednika je naveo i da Srbija neće dozovoliti da na glasačkim listićima bude "logo takozvane nezavisne države Kosovo", jer se u tom slučaju ne može govoriti o normalnom izbornom procesu. "Sigurno ni EU neće dozvoliti tako flagrantno kršenje principa statusne neutralnosti", rekao je Đurić.

Državni vrh je kosovskim Srbima poručio da bi formiranje opština zasnovanih na principima statusne neutralnosti, a što proizilazi iz briselskog sporazuma, trebalo da bude način borbe za nacionalne interese.
XS
SM
MD
LG