Dostupni linkovi

Mun: Nisam se sastajao sa Dodikom zbog nesuglasica


Patrick Moon

Odlazeći ambasador SAD-a u BiH Patrik Mur (Patrick Moon) ponovio je danas da se u poslednje vrijeme nije sastajao s predsednikom RS-a i SNSD-a Miloradom Dodikom zbog problema koje su imali, ali da je vodio razgovore s drugim funkionerima iz te stranke.

“Uvek sam imao dobre odnose sa SNSD-om i imao sam redovne sastanke s pojedincima u toj stranci. Poslednjih nekoliko puta nisam se sastao s Dodikom zbog problema koje smo imali. Treba ponovo raditi na uspostavljanju poverenja” kazao je Mun novinarima u Banjaluci.

“Američka politika prema BiH ne zavisi ni od jednog pojedinca, to je politika koju vodi Vlada SAD-a, stalna je i nastaviće se i kada ja odem”, rekao je Mun

Komentirajući kakvu situaciju ostavlja u BiH, američki ambasador je rekao da je bilo određenog poboljšanja, ali nedovoljnog, posebno kada su njene evrointegracije.
“Nadamo se da će 1. oktobra u Briselu politički lideri uspeti da pronađu rešenje, jer SAD žele da vide napredak”, kazao je Mun, ukazujući da će građani trpeti posledice ako se bh. političari ne dogovore do tada.
XS
SM
MD
LG