Dostupni linkovi

Hapšenja lidera Muslimanskog bratstvaViše lidera egipatskog pokreta Muslimanska braća pohapšeno je danas, objavio je jedan od zvaničnika, nakon što su bezbednosna snage počele da rasturaju demonstrante koji su tražili vraćanje svrgnutog predsednika Muhameda Morsija, preneo je Rojters.

Egipatske snage bezbednosti preuzele su danas u Kairu kontrolu nad jednim od dva protestna kampa pristalica svrgnutog predsednika Morsija, čiji pokret Muslimanska braća tvrdi da je u toj operaciji poginulo oko 300 ljudi, što vlasti demantuju.

Egipatsko Ministarstvo zdravlja je saopštilo je da je ubijeno četvoro, a povređeno 50 ljudi.

Rojters je, prethodno, izvestio da je u operaciji poginulo oko 30 ljudi, dok je dopisnik Agencije Frans pres video 17 tela.

Snage bezbednosti, koje su jutros počele dugo najavljivanu operaciju uklanjanja dva kampa demonstranata, uspele su da sruše većinu šatora koje su na trgu al Nahda bili postavili demonstranti i sada imaju "totalnu kontrolu" nad manjim kampom, saopštilo je egipatsko Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Policija je oklopnim vozilima i buldožerima opkolila kamp i koristila suzavac, a na snimcima panarapske televizije "Al Arabija" vide se oblaci dima, srušeni šatori i zapaljene gume.
XS
SM
MD
LG