Dostupni linkovi

Pripremno ročište protiv Miškovića odloženo za oktobar


Pripremno ročište u postupku protiv Miroslava Miškovića i još 11 optuženih za zloupotrebe u prodaji putarskih preduzeća odloženo za 14. i 15. oktobar.

Razlog odlaganja je, kako je saopšteno u Specijalnom sudu, što nisu svi advokati na vreme dobili potrebnu dokumentaciju.

Miroslav Mišković je tačno u deset stigao u zgradu suda, dok je njegov sin Marko došao nekoliko minuta ranije.

Vlasnik "Delta holdinga" Miroslav Mišković pušten je 23. jula iz pritvorske jedinice Okružnog zatvora koja se nalazi u zgradi Specijalnog suda u Ustaničkoj ulici.

Mišković je u pritvoru Okružnog zatvora proveo 224 dana, od hapšenja 12. decembra prošle godine, a pritvor mu je zamenjen jemstvom od 12 milona evra u dinarskoj protivvrednosti koje je uplatila njegova kompanija pa je pušten da se u daljem toku postupka brani sa slobode.

Miškoviću je privremeno oduzet pasoš i određena mera zabrane napuštanja boravišta, uz obavezu javljanja Policijskoj upravi za grad Beograd - PS Savski venac, svakog prvog radnog dana u mesecu.

U ovom predmetu samo je još vlasnik "Nibens grupe" Milo Đurašković ostao u pritvoru, Miškovićev sin Marko je u kućnom pritvoru od aprila, dok se ostali optuženi brane sa slobode.

Posle šest meseci istrage, tužilaštvo je u maju podiglo optužnicu protiv njih trojice i još osam osumnjičenih za nezakonito izvlačenje i prisvajanje finansijskih sredstava i imovine iz više preduzeća za puteve u periodu od 2005. do 2010. godine.

Tužilaštvo sumnja da su na taj način oštetili putarska preduzeća za 16,95 milijardi dinara, a budžet Srbije za 472 miliona dinara.
XS
SM
MD
LG